FR

Curriculum vitae en sollicitatiegesprek


Curriculum vitae en sollicitatietips

Jouw cv is je persoonlijk visitekaartje dat het verschil kan maken tussen een uitnodiging voor een gesprek of het standaardbriefje dat vertelt dat je niet in aanmerking komt. Het is een eerste kennismaking en opportuniteit om een goede eerste indruk te maken. Hoog tijd dus om er even bij stil te staan zodat je van je cv een geducht wapen kan maken!

We bespreken wat een curriculum vitae inhoudt. Samen ontdekken we de verschillende elementen van een cv. Om het je gemakkelijk te maken geven we ook tips. We tonen je het verschil tussen een ‘goed’ en een ‘slecht’ curriculum vitae om ervoor te zorgen dat de recruiter jouw cv niet verticaal klasseert.

Een goede voorbereiding bij het solliciteren is van cruciaal belang.  Wil jij weten hoe je een perfect cv opmaakt?  Hoe kan jij het verschil maken bij het solliciteren? Dankzij onze experts heb jij alvast een streepje voor.

Sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek zal je ongetwijfeld zenuwen bezorgen, maar denk eraan dat het om een interview gaat en niet om een examen. Tijdens een sollicitatiegesprek zal je het hebben over je studies en ervaring, en vaak meer nog over jouw motivatie en  persoonlijkheid.

Assessment Center

Bij een sollicitatieproces hoort dikwijls een assessment center. Welk soort oefeningen mag je hier verwachten? Waarop bereid je je het best voor? We lichten een tipje van de sluier.

 

< Terug naar overzicht