FR

LinkedIn, iets voor jou?


LinkedIn, iets voor jou?

Heb jij nog geen LinkedIn? Misschien verander je na het lezen van dit bericht wel van gedacht.
Het is namelijk een handig sociaal medium dat je kan gebruiken om bedrijven te laten weten dat je op zoek bent naar een (nieuwe) job. Soms komen de jobopportuniteiten zelfs zomaar in je mailbox!

Maar LinkedIn heeft zeker ook nut voor niet-werkzoekenden. Zo kan je met gelijkgestemden of kennissen connecteren, interessante personen en organisaties volgen, je eigen expertise delen met je netwerk en zo je personal brand gaan versterken. Wij geven alvast enkele tips om het beste uit LinkedIn te halen:

 

  1. Blijf up-to-date

Een LinkedIn-profiel geeft je veel mogelijkheden, maar je moet het wel onderhouden. Het is vanzelfsprekend dat een profiel op LinkedIn enkel relevant is mits het up-to-date is. Zorg er dus voor dat je laatste werkervaring aangevuld is, je studies en/of extra opleidingen, enzovoort. Wil je een carrièreswitch doen? Maakt dit duidelijk op je LinkedIn-profiel, zo voorkom je dat recruiters jou aanschrijven voor jobs die je niet (meer) kunnen interesseren.

 

  1. “Open to new opportunities”

Als (passief) werkzoekende kan je bedrijven laten weten dat je openstaat voor nieuwe jobopportuniteiten! LinkedIn heeft hiervoor een zeer handige tool uitgedacht. Via “Ik > instellingen & privacy > privacy > recruiters laten weten dat u beschikbaar bent voor carrièrekansen”. Door deze optie te selecteren kom je in de zoektochten van HR-medewerkers naar boven als beschikbaar. Deze aanpassing blijft 90 dagen actief, daarna wordt deze automatisch aangepast.
Het goeie aan deze optie is dat de kans klein is dat jouw huidige werkgever zal ontdekken dat je een nieuwe job zoekt. Deze status is namelijk enkel zichtbaar voor gebruikers buiten jouw organisatie en met een speciaal recruitersaccount.

 

  1. Het belang van een goed netwerk

Als je weet dat 80% van de openstaande vacatures nooit online gepubliceerd worden en meer dan 50% van de vacatures ingevuld worden via eigen netwerk (bron: CNN/Wallstreet Journal), dan hoeven we je niet te vertellen over het belang van een goed netwerk. Een sterk uitgebouwd netwerk bestaat uit connecties die voor jou relevant zijn, nu of in de toekomst. Voornamelijk zijn dit kennissen of (ex-) collega’s. Klik dus gerust op die “connectie maken” button, het kan je nog van pas komen!