FR

In de herfst van je loopbaan


Het gevoel dat de herfst ook in je loopbaan is aangebroken?

Een loopbaan kan je soms vergelijken met de 4 seizoenen : veelbelovende, zonnige vooruitzichten en hooggespannen verwachtingen in het voorjaar. De zomer kan al eens kwakkelen. En voor je het weet ben je in de herfst van je loopbaan terecht gekomen. Ben je gedoemd om een lange herfst en een uitzichtloze winter te ondergaan? Bij Acerta Career Center denken we helemaal van niet!

Tijdens ‘de tweede helft van je loopbaan’ kan je zeker nog genieten van een mooie nazomer, een kleurrijke herfst en een heldere winterdag. Het levende bewijs is de getuigenis van een van onze gelukkige cliënten, Mariette.

“Toen ik op 56 jarige leeftijd ontslagen werd, zag ik echt geen uitweg meer. Ik dacht dat geen enkele werkgever nog iemand wou aanwerven op die leeftijd en ik zag me al stempelen tot aan mijn pensioen….

Gelukkig heeft mijn outplacementconsultant bij Acerta Career Center mij ‘opgevist’. Zij heeft mijn talenten helder in kaart gebracht en me geleerd hoe ik de typische vooroordelen ten aanzien van oudere werknemers kon ombuigen in troeven. Ik ben weer gaan geloven in mezelf en ondertussen werk ik al 3 jaar voor de Federale Overheid. Dat was een grote stap voor mij omdat ik steeds in de privésector gewerkt heb en ik mijn eigen vooroordelen ten aanzien van de publieke sector eerst moest aanpakken…

Maar ik heb inhoudelijk een heel boeiende job en ik ben omringd door heel leuke collega’s. En eerlijk? Ik had hier al vroeger willen terechtkomen… “

Neem net zoals Mariette vrijblijvend contact met ons om meer te ontdekken over een loopbaanbegeleiding- / outplacementprogramma op maat. Heb je zelf al even geen zicht meer op zonnigere periodes? Laten we samen de wolken wegblazen…

Door Magda Duerinck en Alice Van Haagen