FR

Sollicitatie Tips – interview


Het interview

Het interview vormt de 2de stap in een sollicitatieprocedure.

“Een goed voorbereid man is er twee waard!” Bereid jouw sollicitatiegesprek grondig voor. Weet wat de job inhoudt en binnen welke context de organisatie in kwestie opereert. Denk na over hoe jij jouw gesprekspartner zal overtuigen van jouw ‘match’ met de vacature in kwestie. Een tot in de puntjes voorbereid/ingeoefend interview komt onnatuurlijk over maar zorg dat je over voldoende referentiekader beschikt om op terug te vallen tijdens het gesprek.

Denk vooraf na over vragen waar je mogelijks nog mee zit. Op die manier haal je voor beide partijen het maximum uit het gesprek.

Volg na afloop van het interview verder op. Had je nog additionele informatie die opgevraagd werd door jouw gesprekpartner? Een follow-up mailtje leent zich hier ideaal voor.

Een beetje stress voor dit soort van gesprekken kan gezond zijn, er hangt ten slotte veel van af, maar er is geen enkele reden om jezelf hier een zware druk op te leggen. Vergeet bovenal nooit dat een job-interview in essentie nog steeds gewoon een gesprek is tussen 2 mensen.