FR

2. Wil je graag weten hoe je concreet voor te bereiden op een assessment center?


Wil je graag weten hoe je concreet voor te bereiden op een assessment center?

Het assessment bureau zal je misschien vragen om op voorhand al een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen, al een aantal testen online te willen afleggen en/of al een voorbereidend dossier door te nemen. Zorg dat hier duidelijke afspraken over bestaan en dat je dit ook daadwerkelijk doet. Eerste indruk, weet je wel?

Wees uitgerust en mentaal aanwezig. Dringende telefoons, een dampende mailbox,… tracht dergelijke zaken te vermijden. Rust in je hoofd is een essentiële voorwaarde om met voldoende focus een assessment center aan te vatten. De dag is sowieso al intensief genoeg. Is je kind plots ziek of is er een andere familiale / professionele gebeurtenis die jouw volle aandacht nodig heeft? Bel dan voor een andere afspraak, wij zijn ook mensen.

Ken de functie waarvoor je komt en achterhaal voor jezelf wat daarin de cruciale uitdagingen zijn. Het lijkt logisch dat de assessment dag ook rond dit soort situaties zal opgebouwd zijn. Als assessment bureau bouwen we, in overleg met onze klant, een programma op maat. Er zijn dus geen standaardoplossingen. Ook van jou als kandidaat verwachten we dus geen standaardantwoorden die je vooraf van het internet wist te plukken. Er zijn geen goede of foute antwoorden, zolang jij maar jezelf blijft.

Het internet biedt tal van mogelijkheden om testen te oefenen, al dan niet tegen betaling. Weet dat er vele soorten capaciteiten (verbaal, numeriek, abstract, technisch, inductief,… redeneren), vaardigheden en competenties bestaan. Vraag jezelf vooral af wie hier op de langere termijn beter van wordt en wat de kwaliteit van je bron is. Wij raden dan ook af om hier te veel tijd / energie in te steken. De dag zelf krijgt u van het assessmentbureau alle informatie en de nodige voorbereidingstijd.

Qua kledij: zorg ervoor dat je comfortabel bent. Draag kledij die je op een normale werkdag binnen de organisatie waarvoor je solliciteert ook zou dragen. Een korte broek voor de mannen hoort daar niet bij.

Heb je dyslexie of een andere eigenschap die het verloop en/of het resultaat van het assessment center kan beïnvloeden? Laat dit op voorhand weten zodat de nodige aanpassingen kunnen gedaan worden, vooraleer je toekomt.