FR

Tips om slimmer met outlook aan de slag te gaan


Gesprekken negeren

Word je betrokken in een e-mailthread die niet voor jou is bestemd en je word bedolven aan de zondvloed van berichten? Je kan best deze gesprekken negeren door met de rechtermuisknop erop te klikken en klikken op ‘negeren’. Met het gevolg dat alle toekomstige berichten automatisch worden verwezen naar de map ‘verwijderde items’. Geen afleiding meer voor jou!

E-mails archiveren

Archiveer jouw e-mails nadat je deze hebt gelezen. Je laat toch ook geen gelezen post in jouw brievenbus?
Je kan deze dan nog altijd terugvinden via de zoekfunctie. Mails dat je dan nog niet hebt gelezen en eventjes wilt ‘snoozen’ kan je best in een apart mapje steken. Het uiteindelijke doel is om een lege postvak in te hebben.

Bezorging uitstellen

Waarschijnlijk heb je op een bepaald moment de tijd om een mail te schrijven die eigenlijk pas later best in de mailbox mag belanden van de ontvanger. De optie ‘Bezorging uitstellen’ is er om je hiervoor te helpen. Zo zorg je ervoor dat de mail pas verstuurd wordt op het moment dat jij wilt.

Maak het bericht op en klik op opties ‘bezorging uitstellen’. Onder de bezorgingsopties vink je ‘niet bezorgen’ aan en kies je een tijdstip. Jouw bericht wordt dan opgeslagen in je outbox tot dat het wordt uitgestuurd.

Ben je voor een lange tijd afwezig en worden de mails best verstuurd naar een collega? Je kan deze optie ook bekijken in de bezorgingsopties. Kies daar een alternatief e-mailadres waar eventuele antwoorden op je e-mail verstuurd kunnen worden. Een collega kan deze dan ontvangen. Dan mag je op jouw gemak zijn tijdens jouw afwezigheid.

Kleurcodes

Ontvang je dagelijks meer dan honderd e-mails en je wilt snel specifieke mails opzoeken of onderscheiden? Om bijvoorbeeld te onderscheiden van wie of van welke afdeling ze komen?

Ga naar Beeld > Huidige weergave > Weergave-instellingen > Voorwaardelijke opmaak.
Klik op Toevoegen, geef het een naam en kies bij Lettertype een kleur. Klik dan op de knop Voorwaarde om zo de criteria voor de kleurcodering te bepalen.

Toetsenbord shortcuts

Voor de echte efficiënte timesavers: Leer enkele ‘shortcuts’ die je kunnen helpen om bepaalde taken sneller te doen. Zo kan je bijvoorbeeld met de toetsencombinaties ctrl+1 eb ctrl+2 switchen tussen je agenda en mailbox. 2 seconden bespaard!