FR

Mag het wat origineler? Jouw out of office met een knipoog!


Eindelijk vakantie! Tijd om te genieten en het werk even achter je te laten. Vooraleer je de kantoordeur achter je dichttrekt zijn er uiteraard nog een aantal zaken die afgehandeld moeten worden; dossiers afwerken, overdracht aan collega’s én jouw out of office instellen zodat je collega’s en klanten weten dat je tijdelijk geniet van een welverdiende break.

Maar waar hou je nu best rekening mee bij het opstellen van je out of office? Wij zijn alvast overtuigd dat het wel wat meer mag zijn dan een standaard automatisch berichtje.

Intern versus extern

Outlook biedt je de mogelijkheid om twee verschillende out of office-berichten klaar te zetten, één naar interne en één naar externe contacten. De meeste werknemers kiezen voor een informelere tekst aan hun collega’s, aan jou de keuze of je een verschil maakt tussenbeide.
Mocht je van plan zijn om een ludieke out of office in te stellen, stel jezelf dan wel even de vraag of dit past in de context van jouw bedrijf. Bij twijfel ga je best voor een neutrale tekst.

Praktische info

Uiteraard wil je jouw contactpersonen ook informeren over jouw afwezigheid, daarvoor is de out of office uiteindelijk in het leven geroepen. Dan is het natuurlijk handig dat er ook praktische informatie vermeld staat zoals de duur en eventueel de reden van afwezigheid. Refereer zeker naar collega’s die jouw dossiers opvolgen tijdens je verlof.

Jouw personal touch

Hoe kom je nu op zo’n origineel bericht? Doe inspiratie op bij je contactpersonen! Sla originele out of office-berichtjes die je ontvangt op en kijk gerust ook eens online, er zijn tal van ludieke teksten te vinden. We geven jullie graag een aantal voorbeelden die ons zijn bijgebleven:

Hallo! Ik ben niet aanwezig tot (datum), maar mijn collega’s zijn er wel! Mail hen gerust al je vragen op …dan hoeven ze niet de hele tijd te denken aan hoe erg ze mij missen.

Beste, “It’s time to shine now”. Dat is zeker waar. Maar tijdens mijn verlof gaat het dan wel over de zon die overuren zal doen. Uw vraag zal ik met plezier vanaf (datum) beantwoorden. Voor dringen de vragen kan je terecht bij X, op …. Groeten!

Goed nieuws! Ik heb je mail ontvangen. Slecht nieuws: ik ben er niet om je mail te beantwoorden. Vanaf (datum) ben ik weer aanwezig en dan is jouw mail vanzelf een keer aan de beurt.

Leuk dat jij mailt! Ik wou dat ik direct jouw e-mail kon lezen, maar tijdens mijn klimtocht door de bergen van Malta is het WiFi-signaal niet al te best. Vanaf (datum) ben ik weer op kantoor en lees ik met plezier jouw bericht.

Bron: https://www.voortekst.nl/