FR

Mijn kompas


Mijn kompas

Ben je klaar om een andere job te zoeken? Vraag je dan eerst af welke richting je uit wil.

Misschien weet je wat je wilt en is dat een juiste keuze. In dat geval hoef je niet te twijfelen en kan je solliciteren! Maar misschien weet je het niet en vraag je je af of je in het verleden wel op de juiste functies hebt gemikt. Welke functies passen eigenlijk bij jouw competenties? Welke soort functies zijn echt jouw cup of tea? Wil je helemaal iets anders doen, je omscholen of starten als zelfstandige? Ontdek meer via mijn kompas.

Je bepaalt zelf hoever je dat wilt uitdiepen. Je kan gaan voor een algemene en brede screening, maar ook kiezen voor een focusonderzoek waarbij we slechts die competenties onderzoeken die jij aanduidt. De screening gebeurt op basis van een diepte-interview, geïnformatiseerde vragenlijsten en simulatieproeven. Op basis van de bespreking van de resultaten kan je je persoonlijke balans opmaken en de koers bepalen voor je verdere loopbaan.
Je kan hier een aantal vragenlijsten downloaden die je helpen om je koers te bepalen.  Jouw consultant kan je eventueel ook nog bijkomende instrumenten ter beschikking stellen, zoals vb. de TMA (Talent Motivatie Analyse) en MBTI.

Probeer in elk geval een antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden?

Wie ben ik?

Je kunt met je consulent op een open en neutrale manier praten over jouw persoonlijke en professionele situatie. Wij zijn jouw objectief klankbord en luisteren aandachtig naar je huidige en toekomstige doelstellingen. Via professionele tools en vragenlijsten kan je je  persoonlijkheidseigenschappen in kaart brengen. Tijdens het begeleidingsproces bieden wij je psychologische ondersteuning, objectiviteit en argumentatie om een duidelijk beeld te krijgen op wie je bent, want je kan en wat je wil. Op die manier helpen we je een efficiënte zoekcampagne te organiseren in een gestructureerde omgeving.

Wat kan ik?

Wij maken een individuele analyse met instrumenten afgestemd op jouw profiel. Via vragenlijsten helpen we je te reflecteren over jouw successen en tegenslagen. Samen zoeken we de rode draad en brengen  jouw talenten in kaart. Indien je dit wenst, testen we jouw vaardigheden en competenties.  Onze doelstelling is dat je met een correct en positief zelfbeeld op zoek gaat naar de gepaste uitdaging.

Niet alleen jij, maar ook je toekomstige nieuwe werkgever, zal jouw solide bagage en kennis van zaken naar waarde schatten. Rijpere medewerkers met stevige ervaring en een gezonde dosis zelfkennis vormen mee de toekomst van onze bedrijfswereld: ervaring is een echt pluspunt!

Wat wil ik?

Zorg ervoor dat je weet wat je wilt.  Wil je een gelijkaardige job vinden, overweeg  je een professionele heroriëntering, of  misschien wil je je eigen zaak opstarten… We reiken je een aantal methodes aan om jouw interesses en motivatie in kaart te brengen.

Indien je aan een totale carrièrewending toe bent, zetten we een creatief denkproces in gang waarbij we op zoek gaan naar de koers die het beste aansluit bij jouw talenten en drijfveren. Ook hier beschikt jouw consultant over de gepaste methodieken. Wij helpen je dus je professionele en persoonlijke doelstellingen uit te klaren.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Eens je goed weet waar jouw troeven liggen, waaraan je dient te werken en welke richting je uit wil met je toekomst, kunnen we op zoek naar concrete mogelijkheden om jouw doelstellingen te realiseren. Samen werken we de verschillende opties uit om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en bepalen we tevens de zoekstrategie.

Welke keuze je ook maakt, wij helpen je door het hele proces. Als consulenten gespecialiseerd in outplacement en career guidance delen wij met jou onze kennis van de arbeidsmarkt en de -organisaties. Uiteraard zijn onze kantoren uitgerust met kopieerapparaat, telefoon, internetaansluiting en computers … Alles staat tot jouw beschikking zodat je in contact komt/blijft met de arbeidsmarkt.

Talent Scan

Je kan hier een aantal vragenlijsten downloaden die je helpen om je koers te bepalen.  Jouw consultant kan je eventueel ook nog bijkomende instrumenten ter beschikking stellen, zoals vb. de TMA (Talent Motivatie Analyse van Ehrm-vision©) MBTI  en/of de Talent Scan. Deze laatste is een unieke methode die door Acerta Consult gebruikt wordt.   

De Talent Scan gebeurt aan de hand van een diepte-interview en een aantal tools zoals de TMAOp basis van deze Talent Scan kunnen we de vertaalslag maken naar functies en rollen die perfect bij jou passen. Zo kan je op een doordachte manier richting geven aan jouw verdere loopbaan.  We helpen om de juiste weg te bepalen: ‘Wat is een ideale job voor mij?’

Vragenlijsten die je helpen om je koers te bepalen:

 

< Terug naar overzicht