FR

CV Tips – Tips & Tricks


Tips & Tricks

Zorg er voor dat jouw offline verhaal (CV) strookt met dat van de online tegenhanger. Jouw LinkedIn profiel dient even up to date te zijn als het CV dat je instuurt bij het solliciteren. In tegenstelling tot het CV voeg je op LinkedIn best wel een foto toe aan jouw profiel. Een online portfolio, ‘onderschrijvingen’ van jouw skills  of referenties zetten jouw kandidatuur kracht bij.

Verzend jouw CV en motivatiebrief steeds in pdf-formaat. Documenten in dit formaat lezen makkelijker en zijn overzichtelijker. Om er voor te zorgen dat jouw CV ook intern snel teruggevonden wordt tussen de ontelbare “Cv” ’s geef je het bijvoorbeeld deze naam “Voornaam_Familienaam_cv.pdf”.

Laat jouw CV en motivatiebrief steeds even nalezen door een ander. Het is heel makkelijk om over schrijffouten te lezen wanneer je geruime tijd op eenzelfde tekst focust.

Op het internet circuleren heel wat templates die je kan gebruiken om jouw CV verder op te bouwen. Het gebruik van een template kan je veel werk besparen maar zorg er steeds voor dat het CV inhoudelijk volledig op jouw profiel is aangepast. Zeer vaak gebruikte templates komen vaak niet meer zo creatief en origineel over als je zelf zou denken.