FR

Uitzendkantoren


Uitzendkantoren

Een tijdelijke opdracht via interim kan interessant zijn als tussenoplossing in afwachting van een nieuwe job of als springplank naar een vast contract. Bovendien doen tegenwoordig meer en meer werkgevers ook beroep op een uitzendkantoor als ze op zoek zijn naar een vaste medewerker. Meestal vraagt het uitzendkantoor om de uitzendkracht vier maanden als interimkracht te laten werken, maar vaak is een onmiddellijke vaste aanwerving ook bespreekbaar.  De werkgever betaalt in dat geval een éénmalige aanwervingsvergoeding aan het uitzendkantoor.

Wanneer het gaat om een interim job met “optie vast” kun je de sfeer al eens op gaan snuiven en zien of er een “klik” is tussen de  cultuur van de organisatie, de collega’s en jou.

Wil je snel schakelen en onmiddellijk parate kennis opdoen?  Bekijk dan zeker de bijhorende video’s over solliciteren via interimkantoren:

 

Heel wat uitzendkantoren specialiseren zich in een bepaald profiel of hebben aparte onderafdelingen.  Hieronder volgen enkele voorbeelden:

Een aantal uitzendkantoren voert ook een actief beleid rond de tewerkstelling van oudere werknemers.  Neem gerust eens een kijkje op:

Nestor helpt 50-plussers aan een job

Nestor, een start-up dat gestart werd onder de vleugels van incubator Startit@kbc heeft een duidelijke missie: “Wij vinden werk dat past bij het leven van elke 50-plusser. Het maakt niet uit of je nu werkt, werkzoekend of gepensioneerd bent. Heb je geen zin om thuis te zitten of ben je toe aan iets nieuws? Dan kan Nestor je helpen.”

Schrijf je in op Nestor

 

De lijst van aanbieders van tijdelijke opdrachten via interim is ondertussen erg uitgebreid. Federgon is de overkoepelende Federatie van Partners naar werk en groepeert o.a. de uitzendbedrijven. Op de site van Federgon ontdek je onder de rubriek ‘uitzendarbeid’ de ledenlijst.  Je vindt er links naar een groot aantal uitzendbureaus in België.

 

< Terug naar overzicht