FR

Outplacement

Of je ontslag nu verwacht of niet is, het komt vaak als een zware klap aan. Het brengt veel gevoelens naar boven;  schaamte, schuld, boosheid, onmacht, frustratie, je onheus bejegend en niet gerespecteerd voelen zijn er maar een paar van.

Wij kunnen jou helpen met een écht persoonlijke outplacementbegeleiding op maat. Zo zie je terug de toekomst met vertrouwen tegemoet.


Outplacementbegeleiding op maat

Ben je op zoek naar een outplacementbegeleiding met een écht persoonlijke begeleiding ? Een begeleiding die zich laat kenmerken in het zien en begrijpen van een persoon, die het aandurft om alle registers open te trekken en misschien zelfs ingrijpende alternatieven met jou zal verkennen, … Dit alles bovenal door in te zetten op jouw unieke talenten

HR dienstengroep Acerta heeft binnen haar Acerta Career Center-afdeling een erkend outplacementbureau met 17 jaar ervaring in gans België.

  • Wij bieden een individuele coaching door een senior consultant die doorheen het hele traject jouw vertrouwenspersoon blijft Naast de face-to-face gesprekken is deze consultant steeds beschikbaar voor telefonisch en online advies.
  • In overleg met je persoonlijke consultant stel je een op maat gemaakt programma op van workshops die nauw aansluiten bij jouw talenten, interesses en ambities.. Verschillende experten geven je inzicht in thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling & groei, communicatie, of digitale sollicitatietechnieken… Of misschien wil je na je ontslag wel de stap wagen als ondernemer? Met kennis van zaken denken we mee met jou en timmeren we samen aan een businessplan. Kortom, onze workshops zijn steeds maximaal afgestemd op jouw persoonlijk loopbaanplan. Daarnaast zijn deze workshops de ideale gelegenheid om te netwerken met personen die net als jou nieuwe paden verkennen en elkaar hierin te versterken.
  • De begeleiding vindt plaats in één van onze vele Acertakantoren, dicht bij jouw woonplaats.
  • Heb je specifieke behoeften op vlak van outplacement? Het is altijd mogelijk om een tailormade programma samen te stellen dat optimaal afgestemd is op jouw wensen.

We helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor verdere info.

+32 16 245378
consult.outplacement@acerta.be

Heeft het ontslag jouw zelfvertrouwen toch meer aangetast dan je zou willen erkennen? Door jouw talenten en competenties helder in kaart te brengen herwinnen we dat vertrouwen. Hiervoor gebruiken we onze TMA (Talent Motivation Assessment) tool. Misschien ontdek je wel verborgen talenten die je kan aanwenden op manieren waar je nog nooit eerder had over nagedacht…
Samen wenden we het ontslag aan als een kans om tijd te nemen voor jezelf en zo een nieuwe wending aan je leven te geven.

50-plus en recent jouw job verloren? Er wordt wel eens, onterecht, gezegd dat de kansen op de arbeidsmarkt een pak lager liggen voor deze doelgroep …… Je bent zeker niet kansloos. De ervaring die je reeds wist op te doen kan voor een nieuwe werkgever net datgene zijn wat hij zocht om zijn concurrentiële positie te versterken. We geven je tips om troeven, zoals jouw ervaring en flexibiliteit, extra in de verf te zetten.

Facts & Figures over onze outplacementbegeleiding

  • Acerta Consult Outplacement is lid van Federgon en leeft de deontologische code na die door Federgon werd opgesteld voor de outplacementbureaus en heeft een Certo-certifiëring
  • Het team Outplacement & Loopbaanbegeleiding bestaat 18 senior consultants tussen 40 en 65 jaar die Nederlandstalig, Franstalig of Engelstalig zijn.
  • Ons multidisciplinair team bestaat uit arbeids- en klinisch psychologen, economisten, juristen, taalkundigen en administratieve medewerkers.
  • Gemiddeld voeren wij 1100 begeleidingen per kalenderjaar uit.

 

Acerta Consult  is outplacementpartner van  verschillende sectoren

                          

 

 

samen

Testimonial

Outplacement voor een vice-president? Geen overbodige luxe.

Midden 2009 was Luk Herten, gewezen vice-president van Norgine, genoodzaakt zich te heroriënteren ten gevolge van een wereldwijde herstructurering. Net zoals bij arbeiders en bedienden viel ook hij onder de wetgeving die 45+ers verplicht een outplacementbegeleiding te volgen.  Vandaag is Luk Herten actief als zelfstandig consultant, voornamelijk in de farmaceutische sector, en blikt hij met voldoening terug op zijn outplacementbegeleiding.

Petra Philips ruilde theater voor echte wereld

“De Philipsen zijn doorzetters”, zegt Petra Philips (55) nadat ze ons haar verhaal heeft gedaan. Een passie voor theater, de desillusie over de wereld waarin ze opgroeide, 27 jaar trouwe dienst, een onaangekondigd ontslag, een totaal nieuwe roeping en een vertrouwensrelatie met haar outplacementconsulent vormen de pijlers van dat verhaal. De overstap van de culturele naar de sociale sector betekende letterlijk een bevrijding voor Petra Philips.

“In the end, everything will be fine. If it’s not fine, it’s not the end”

Eind november, in volle crisistijd, werd Luc De Visscher het slachtoffer van een wereldwijde reorganisatie.  Hij verloor een uitdagende job als logistiek manager in de farmaceutische sector, een job die hij met veel passie uitvoerde in een sector waarin hij al 15 jaar actief was. Zijn boodschap is: “Het is normaal dat je het soms moeilijk hebt, maar blijf positief! En ga actief op zoek naar een job”.

Ben je zelfstandige?

Wil je niet terug in loondienst werken en koester je plannen om je als zelfstandige te vestigen? Als dat een realistisch en haalbaar voorstel is, zal jouw consultant je graag begeleiden om deze uitdaging waar te maken.

Bekijk zeker de mogelijkheid eens van het Prestarterstraject dat Acerta biedt en waarvoor jij je als Outplacement cliënt gratis in kunt schrijven.