FR

Loopbaanbegeleiding

Individuele loopbaanbegeleiding naar een droomjob

Loopbaancoaching richt zich tot elke werknemer en zelfstandige, die minstens 7 jaar werkervaring heeft en woont of werkt in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bij Acerta Career Center staat een hele rij getrainde en gemotiveerde coaches met diverse achtergronden en disciplines klaar om de puzzelstukken en loopbaanvragen samen te brengen en ze daarna op de juiste plaats neer te leggen. We luisteren eerst aandachtig naar jouw noden en wensen.

Voor de land- en tuinbouwers heeft Acerta Career Center samen met Boerenbond een specifiek traject uitgewerkt dat afgestemd is op de agrarische sector. Loopbaancoach Karen Van den Bergh vertelt wat je als land- of tuinbouwer mag verwachten van loopbaanbegeleiding: Beter boeren met loopbaanbegeleiding

We hebben ook een op maat gemaakt aanbod van loopbaanbegeleiding voor zelfstandige ondernemers ontwikkeld.

Aanpak van de individuele loopbaanbegeleiding

 • Stap 1: Tijdens het individuele traject (keuze tussen 4 of 8 uur begeleiding) gaat de deelnemer samen met onze professionele loopbaancoach op zoek naar een antwoord op drie eenvoudige maar belangrijke vragen: ‘Wat kan ik? Wat wil ik? Wie ben ik?’. We voeren diepgaande gesprekken en maken gebruik van een aantal handige tools om het ideale loopbaanpad helder in beeld te krijgen.
 • Stap 2: Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan wordt opgesteld: wat is er allemaal nodig om de droomjob/ideale job te bereiken?
 • Stap 3: We geven advies bij de realisatie van het plan. Welke opleiding kan ik volgen? Waar en wanneer ga ik op zoek naar een nieuwe functie? Hoe maak ik een goed en uitnodigend cv? Hoe pak ik mijn sollicitaties aan? Hoe zet ik mijn talenten en troeven op de voorgrond tijdens een interview? Wat is een assessment center en hoe bereid ik me hierop voor?

 

Specifieke aanpak van de individuele loopbaanbegeleiding agrarische sector

Je bent een boer in hart en nieren?  Dan is een andere job niet meteen je ambitie (tenzij je echt niet anders kan).  De boerenstiel wordt alsmaar complexer en je kan niet alles even goed kunnen.

 • Stap 1: Samen overlopen we op welke domeinen het vlot loopt en op welke vlakken er actie moet ondernomen worden. We brengen helder in beeld waar je talenten liggen en waar niet.
 • Stap 2: Een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt opgesteld: wat kan je ondernemen om je job nog beter en met nog meer goesting te doen. Of als je noodgedwongen iets anders moet gaan doen: waar kan je dan je talenten best inzetten?
 • Stap 3: We geven je advies bij de realisatie van het plan, volledig afgestemd op jouw persoonlijk situatie.

 

Specifiek aanbod loopbaanbegeleiding voor zelfstandige ondernemers

Financiële onzekerheid, veeleisende klanten, personeelstekort, administratieve lasten – als zelfstandige kunnen deze stressbronnen je uit de slaap houden. Twijfel je eraan of je goed bezig bent? Een ervaren loopbaancoach, bekend met het ondernemersleven, kan je helpen bij het vinden van de juiste professionele koers en een betere balans tussen werk en privé.

Hoe gaan we concreet te werk?

 • Stap 1: Waar wil ik iets aan doen?
  • 1,5 uur individuele sessie. In deze sessie met de loopbaancoach bespreek je wat goed gaat en waar actie nodig is. We verduidelijken je carrièredoelen en de talenten die je kunt inzetten en ontwikkelen.
 • Stap 2: Wat kan ik doen? 
  • Kies tussen een groepssessie (maximaal 4 deelnemers) of een individuele sessie van 1,5 uur.
   • Groepssessie: leer en inspireer samen. Ontdek hoe andere zelfstandige ondernemers uitdagingen hebben aangepakt om hun werkgeluk te vergroten. Deel en ontvang tips en trics.
   • Individuele sessie: persoonlijke inspiratie. De loopbaancoach stimuleert je om te identificeren hoe je werkgeluk kunt vergroten tijdens een individuele sessie.
 • Stap 3: Wat zal ik doen? 
  • 1 uur individuele sessie. Met inzichten uit Stap 1 en Stap 2, bepaal jij hoe je je professionele leven wilt versterken. Wij zijn je klankbord bij het opstellen van je Persoonlijk Ontwikkelingsplan.  Mogelijkheid voor extra ondersteuning: eventueel kun je een tweede loopbaancheque aanvragen voor 3 extra uren. Hiermee gaan we dan dieper in op Stap 3.

 

 

Elke deelnemer stapt bij Acerta Career Center buiten met een duidelijk doel voor ogen en met een persoonlijk rapport op zak.
Acerta Career Center is een erkend loopbaancentrum. De individuele loopbaancoaching wordt betaald met loopbaancheques.
Loopbaanbegeleiding bij Acerta Career Center gaat door in Leuven (Vlaams-Brabant), Roeselare (West-Vlaanderen), Gent (Oost-Vlaanderen), Wilrijk (Antwerpen), Hasselt (Limburg), Brussel of Louvain-La-Neuve (Waals-Brabant).

Neem vrijblijvend contact met één van onze loopbaancoaches voor verdere info.

016 24 99 17
consult.loopbaanbegeleiding@acerta.be